Oyun Cenneti

Join the forum, it's quick and easy

Oyun Cenneti

Oyun Cenneti
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fallout 3 Ana Görev Tam Çözümü

Fallout 3 Ana Görev Tam Çözümü  Empty Fallout 3 Ana Görev Tam Çözümü

Mesaj tarafından  Çarş. Eyl. 15, 2010 8:07 pm

Heryerde şu Pitt vs DLC lerin tam çözümü verilmiş bu verilmemiş bunuda ben yazayım ben baya baktım hiç bi forumda bulamadım DH de aratma gereği duymadım yoktur diye varsada fazladan zarar çıkmaz umarım diyip başlıyorum

--------------------------------------------------------------------
Bu kısım Vault 101 den çıkmadan önce ki kısımdır.

Oyuna ilk başladığımızda ana rahminden çıkıyoruz (sansasyonel bi başlangıç oldu) anadan üryan halimizle avrupa standartları gereğince kendi ismimizi kendmiz belirliyoruz (cinsiyete kadar ) bu sevimli karakter yaratma ekranında bize tipimizi belirleme imkanıda kısıtlı olmasada orta yeterlilikte sunuluyor.Tipimizi belirledikten sonra anamız hastalanıyor ve ölüyor.

Aradan geçen 1 yıl içinde agulayıp bugulamaya başlıyoruz (agulamak için "e" tuşuna basın) babamız bizimle bir şeyler konuşuyor ve bizi oyun kafesine çağırıyor gidiyoruz ve ardından kapımızı kapatarak odadan çıkıyor. Hemen hınzır bir çocuk gibi kapıyı açıp çaprazda yerde duran special yetenek kitabını açıyoruz ve istediğimiz özelliğe + basıyoruz bunlar zeka,şans,his gibi özellikler.Sonra ister oyun kafesimize döneriz ister orada dururuz babamız geliyor zaten hemen bize küçük kaşif lakabını da taktıktan sonra İncil den bir kısım olan Alpha and The Omega yani başlangıç ve bitiş i okuyor. Bu olayın üstünden dokuz yıl geçiyor ve kendimizi 10. yaş günümüzün partisinde buluyoruz. Önce Amata ile konuşup ister partinin aptalca olduğunu (party i bu kız düzenlemiş sürpriz olarak) istersek de çok eğlenceli ve harika bir parti olduğunu söylüyoruz. Ardından The Overseer yani vault kaptanı diye bileceğimiz lavuk bize oyun da Tab tuşuna basılı tutarak ışığını yaka bileceğimiz ve tüm işlerimizde özelliklerinden faydalanacağımız oyunun temel aracı Pip-Boy 3000 i taktim ediyor . Ardından parti nin tadını çıkar diyorlar görev olarak. Bizde yapıyoruz ve partide ki herkesle konuşuyoruz tek tek konuştuktan sonra yürüyen ceset görünümlü babaannemiz bize sweetrol veriyor ve doğum günü pastamızı salak robot parçalayınca Butch yani ortamın şerefsizi bizden bu sweetrol u istiyor ister kuzu kuzu verirsiniz sonrada Butch size loser yani kaybeden der istersenizde vermez Butch la delikanlı gibi dövüşürsünüz hemde leziz sweetrol için

Ve oda ne babamız bizim için bir süpriz hazırlamış onunla birlikte kapıdan çıkıyoruz bizi Amata nın annesi karşılıyor konuşuyoruz ve ardından süprizi öğrenmek için hemen ilerde ki merdivenlerden aşşa iniyoruz bizi obama benzeri gerizekalı kendini beyenmiş bir NPC karşılıyor ve ona ben buralara gelmek için yeterince büyüdüm 10 yaşındayım diyoruz. Ardından babamız geliyor ve süprizi öğreniyoruz...Oda nesi bir havalı tüfekle nişancılık atışları yapacağız ve erkek olacağız İster çok seviniriz ister süprizler bana göre değil deriz istersek de oha bu yaşta silah mı veriyon elime deriz. Ardından odaya geçiyoruz önce Bb gun umuz ile demik plakaları vuruyoruz vurunca 360 derece dönüyorlar. Ve sonra gelen radyoaktivite kurbanı böceği öldürüyoruz. Babamız bu sadist fiillerden çok zevk almış olarak bu halimizle bir fotoğraf çekinmek istiyor yanında duruyoruz ve çekiniyoruz. Aradan 6 yıl geçiyor ve babamızın diş muaynesinde buluyoruz kendimizi. Hemen toparlanıp ilerliyoruz ve Butch Amata yı sıkıştırmış hemen yardıma gidiyoruz bir güzel dövüyoruz Butch u iyi dövmek için V modunu kullana bilirsiniz. Hizmetlerimiz karşılığında amata minnettarlığını sunuyor (daha farklı şeylerde suna bilirdi ) Ardından sınıfımıza giriyoruz ve öğretmenle konuşup ona sınava girmeye gerek olmadığını ikna edebiliriz veya sıkıcı sınav slaytını izleyerek bu işi bitire biliriz sonuç olarak bu iş bize skill point getiriyor. Bu iş bitince sınıftan çıkıyoruz.

Aradan üç yıl geçiyor ve Amata bizi uyandırıyor ve bize hadi uyan dedikten sonra isteğe göre dialoglar kuruyoruz ve bize babamızın ortadan kaybolduğunu vs söylüyor ve sonunda Vaulttan kaçmam gerektiğini söyleyince bizde oo iyiymiş kulağa hoş geliyor diyoruz. Hemen ayılıp baseboll sopamızı alıyoruz ve ilerliyoruz önümüze çıkanları haklıyoruz ve sonunda ilerlerken Butch bize annesinin böceklerce hırpalandığını kendi öldüremediğini ve bizim ona yardım edip edemeyeceğimizi soruyor ve yalvarıyor isterseniz kurtarırsınız annesini isterseniz ölüme terk edersiniz isterseniz en zevklisi olan kurtardıktan sonra kendiniz öldürürsünüz Ardından ilerliyoruz bu kısımda keşfederek ilerleyin ve amatanın olduğu odaya girince overseer la konuşun yada öldürün üstünden giriş anahtarlarını vs alın veya ondan isteyin. Sonra overseer in odasına gidin ve vault tünelini açın ardından kapılardan geçin ve dev matkapla vault kapısını açın Amataya veda edin ve işte özgürsünüz.

Wasteland!!!

--------------------------------------------------------------------
Bu kısımdan sonrası oyunun Vault 101 çıkışından sonrasıdır

Evet artık çorak arazideyiz. Her türlü tehlike ve macera bizi bekliyor ancak ben sadece ana görevi anlatacağım tüm yan görevleri ve herşeyiyle haritayı anlatacak bi baba yiğit çıkarsa ellerinden öperiz

Oyunda iki nokta arası ışınlanma yani hızlı gitmek özelliği için konsola tmm 1 hilesini yazarak harita noktalarını aça bilir ve üzerine tıkladığınız noktaya hızlı gidiş yapa bilirsiniz.

Ana görevi bitirmek için önce Megaton a gidiyoruz burada lUcas sims e babamızı soruyoruz ardından o bize başkalarına sormamızı söylüyor Megaton da ki pek çok insana babamızı soruyoruz ve görevin ilk etabı tamamlanıyor. Ardından Rivet City e gidiyoruz burada araştırma labrotuarında Doktor Li ile babamız hakkında görüşüyoruz ve ardından Smith Casey's Garage yi haritadan bulup gidiyoruz. Burada girişten sonra ilerleyince vault 112 yi buluyoruz ve giriyoruz. Ardından sevimli bir robot bize V112S (Vault 112 Suite) giysisini veriyor. Ve ilerliyoruz çevresinde insan ünitelerinin olduğu merkezinde kırmızı bir yapının olduğu odaya gidince robotla konuşuyoruz ve V112S yi giyiyoruz. Böylece bizde ünitelerden birine girebiliyoruz. Oyunun en zevkli kısımlarından birisi burası üniteye girince kendimizi çocuk olarak sepya efektli bir dünya da buluyoruz. burada babamıza ulaşmak için Bety isimli kız görünümlü erkek ses li ucubenin işlerini yapacağız. Bizden önce ismi geçen veleti döverek ağlatmamızı istiyor zaten görev için gereken şeyler veya kişiler pusulada yeşil üçgen ile gösteriliyor. Veleti ağlatınca dönüp Bety e rapor veriyoruz. Ardından 2 çiftin arasını bozmamız gibi bir görev istiyor tam çözemedim gidip konuşarak iki çift arasını bozuyoruz. Ve Bety e rapor veriyoruz.

Ardından bir kadını yaratıcı bir biçimde öldürmemizi istiyor kadının evine gidiyoruz ocağın yanına gidiyoruz ve gazı açıyoruz kadın ocağı tamir etmek isterken patlama sonucu ölüyor Yine Bety e rapor veriyoruz Ve y5ine Bety bizden tüm kasaba halkını gebertmemizi istiyor yapıyoruz efendim bunun için istersek evlerinin birinin mutfağında merdane var onu kullana biliriz.

Ardından bety ile konuşuyoruz ve beliren kapıdan giriyoruz oda ne Babamız bizimle konuşuyoruz vs. sonra Rivet City e Doktor Li nin yanına dönüyoruz ve bilim projesini tamamlamak gibi şeyler konuşuluyor. bizde onlara yardım edeceğiz ve ardından Teknoloji müzesine gidiyoruz orada mutantlar var babamızdan aldığımız görevle önce mutantları temizliyoruz. Ardından babamıza rapor veriyoruz temiz diye. Sonra içeri girip verilen ufak tefek görevleri yapıyoruz bunlar biyerlerin kolunu indirme bişeylere bişey takma vs ufak görevler yani. Sonra Enclave askerleri basıyor yerimizi savaşıyoruz ve üzerlerinden Plasma Rifle ve Tesla Power Armor larını alıyoruz. Ardından olaylar gelişiyor ve Citadel e gidiyoruz. burada birileriyle konuştuktan sonra Vault-tech Pc ile bir işlem yapmamızı istiyorlar arkadaşlar ben bu görevi anlamadım işlemide yapamadım yapanlar bu konuya yazsın lütfen mağlesef tam çözümü tamamlıyamıyorum Yazıp tamamlamama yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Alıntı Değildir